YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANI PROF. DR. EROL ÖZVAR “AKADEMİSYEN SANATÇILAR, BASKIRESİM SEÇKİSİ”NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Akademisyen Sanatçılar, Baskıresim Seçkisi”nin açılışını gerçekleştirdi.

Balkan Kongre Merkezi Fuayesi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Taşan, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Köksal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün ile akademisyenler katıldı.

Sanat ve sanat eğitiminde önemli bir yeri olan baskıresim, resim, heykel, grafik gibi ana disiplinlerin ortak paydada birleştiği disiplinlerarası bir sanat olduğunu ifade ederek sergi hakkında bilgi veren Dekan Prof. Melihat Tüzün, “Akademisyen Sanatçılar, Baskıresim Seçkisinde, Ülkemizde bu alanda duayen olan ve farklı üniversitelerde görev yapmış ve yapmakta olan hocalarımızın eserlerinin yanı sıra Bulgaristan Makedonya ve Mısır’dan dört profesörün eseri yer alıyor.” dedi.

Serginin açılışını gerçekleştiren Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sergi hakkında bilgi alarak, sergiye katkı sunan değerli sanatçıları tebrik etti. 

Bu içerik 27.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 414 kez okundu.