“TRAKYA İNOVASYON VE TEKNOLOJİ GÜNLERİ”NİN EV SAHİBİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Trakya Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu tarafından Bahar Şenlikleri kapsamında bu yıl ilk defa düzenlenen “Trakya İnovasyon ve Teknoloji Günleri” etkinliğinin açılışı 7 Mayıs Pazartesi günü, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğin açılışına IEEE Trakya Akademik Danışmanı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Enis Barış Bulut, Öğr. Gör. Dr. Sezer Ulukaya, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte sektördeki öncü firmaların temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Arş. Gör. Enis Barış Bulut, dünyada son yıllarda yaşanan değişim ve gelişmeler yakından takip edildiğinde, teknolojik yeniliklere öncülük yapan ülke ve kurumların diğer tüm alanlara da liderlik ettiğini belirterek, “Ülkemizdeki mühendislerin daha donanımlı, birikimli ve bilinçli olarak yetiştirilmesi çok büyük önem ve öncelik taşıyor. Mühendis adayı öğrencilerimizin gelişimleri adına Trakya IEEE Öğrenci Kolu gibi oluşumların varlığı çok değerli. Gerçekleştirilen eğitimler, seminerler, konferanslar, teknik geziler ve diğer üniversitelerin IEEE öğrenci topluluklarıyla iş birliği içerisinde hareket edilmesini sağlayan bölgesel toplantılar gibi pek çok etkinlik, üniversitemizin prestijini ve mühendis adaylarının bilgi birikimini artırma, mezuniyet sonrası sektörleri tanımalarına yardımcı olma amaçlarına hizmet ediyor. Trakya IEEE Öğrenci Kolu, Teknopark bünyesinde, halihazırda rüzgar türbini projesi üzerinde çalışıyor ve RFID kart okuyucu, solar powerbank, üç boyutlu yazıcı ve solar ağaç gibi pek çok projeyi de topluluk olarak yürütüyor. Bunların yanı sıra yazılım, arduino ve baskı devre tasarımı gibi teknik eğitimler düzenlemekle birlikte daha fazla teknik eğitim programı planlıyorlar. Trakya IEEE Öğrenci Kolu tarafından gerçekleştirilen bu etkinlikleri değerli kılan en önemli faktör ise bu etkinlikleri tamamen kendi ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda düzenlemeleri. Önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi hedeflenen ‘TRAK-İN 2018’in bu yıl ele alacağı konular, geleceğe dönük yerli sanayi, inovasyon hamleleri, Endüstri 4.0, loT, yenilenebilir enerji kaynakları, yeni nesil araçlar ve depolama sistemleri ile genç girişim olarak belirlendi. Bundan sonra düzenleyeceğimiz TRAK-İN etkinliklerinde bu yıl olduğu gibi dünyada teknoloji alanında trend olan en güncel teknoloji ve yöntemler konu edilecek. Tüm Trakya IEEE Öğrenci Kolu üyelerimize topluluklarını geliştirmek adına ortaya koydukları gayret ve istek için teşekkür ederim.” dedi.

Arş. Gör. Enis Barış Bulut’un açılış konuşmasının ardından konferans oturumlarına geçilerek sektör temsilcileri tarafından teknoloji alanında güncel konularla ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Etkinlikle kapsamında geleceğe dönük yerli sanayi, ülkemizin inovasyon hamleleri, Endüstri 4.0, IoT, yenilenebilir enerji kaynakları, yeni nesil araçlar, depolama sistemleri ve girişimcilik konularında Aselsan, Boeing, Bosch, Siemens, Mitsubishi Electric, Vestel, Northel, Günder, Tehad, Gersan gibi firmaların temsilcileriyle bir araya gelinerek sektördeki gelişmelerin takip edilmesi, inovasyon ile teknolojinin geleceğinin çözümlenmesi ve geleceğin sektörleri hakkında farkındalık oluşturulması amaçlandı. Trakya Üniversitesi IEEE Mühendislik Topluluğu, 7-8 Mayıs tarihlerinde iki gün boyunca devam eden etkinlikler çerçevesinde konferans oturumlarının yanı sıra Türk Telekom destekçiliğinde Ağır Mimar, Otopark.com, Sokak Röportajları, Youtube Muhabbetleri, DJ Performansı, Muud Karaoke Yarışması, Kampüs Strike Nerf Turnuvası, Frisbee Challenge ve İmkansız Atış Basketbol Turnuvası gibi etkinlikler de düzenledi.

Bu içerik 08.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 602 kez okundu.